Επιλογή Σελίδας

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχόμενου (ΕΚΤ) και ο Δευτεροβάθμιος Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», σε συνδιοργάνωση με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, την έδρα UNESCO του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Επιστημών, σας προσκαλούν στις 1 και 2 Δεκεμβρίου 2022 σε ένα Διαδικτυακό Διήμερο Διεθνές Forum.

Στόχος του Forum είναι να αποτιμηθεί η έως τώρα πορεία της συμμετοχής της χώρας μας στη Europeana, την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για τον Πολιτισμό, αλλά και να διερευνηθούν περαιτέρω οι προοπτικές και οι προκλήσεις που εγείρονται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό του πολιτιστικού τομέα, όπως η βιωσιμότητα των χρηματοδοτούμενων υποδομών και η κατάρτιση των στελεχών των φορέων πολιτισμού ως προς τις ψηφιακές τους δεξιότητες. Παράλληλα, θα αναδειχθούν οι σχέσεις του ψηφιακού πολιτισμού με καίριους τομείς όπως η εκπαίδευση, η έρευνα, ο τουρισμός και η πολιτιστική διπλωματία. Τη δεύτερη ημέρα του Φόρουμ, θα διενεργηθεί πρακτικό σεμινάριο για την ένταξη νέων συλλογών στο SearchCulture.gr και τη Europeana.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή εδώ. Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Δεν θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΕΚΤ στη διεύθυνση searchculture@ekt.gr, και με το Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ (αρμόδιος κ. Κων/νος Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944 E-mail: perrevianet@gmail.com).