Επιλογή Σελίδας

Αγαπητοί Καθηγητές,

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) σας προσκαλεί στο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Πρόσωπα της Ελληνικής Ιστορίας και Τέχνης στο SearchCulture.gr», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022 (15:00-17:00).

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον καινούργιο τρόπο ανακάλυψης περιεχομένου στον Εθνικό Συσσωρευτή Ψηφιακού Πολιτιστικού Περιεχομένου SearchCulture.gr, μέσα από τις εμβληματικές μορφές που άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό.

Η ομάδα του SearchCulture.gr θα παρουσιάσει τη νέα λειτουργικότητα αναζήτησης και πλοήγησης σε πρόσωπα και θα αναδείξει πτυχές της διαδικασίας επιμέλειας που προηγήθηκε. Θα επεξηγηθεί η μεθοδολογία των εμπλουτισμών και θα παρουσιαστούν σενάρια χρήσης για διαφορετικές κοινότητες χρηστών.

Η εκδήλωση απευθύνεται ιδιαίτερα σε φορείς περιεχομένου και σε τεχνικούς αναδόχους οι οποίοι υλοποιούν έργα ψηφιοποίησης στον πολιτισμό, καθώς και σε ερευνητές, μελετητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εντοπίσει ψηφιακό περιεχόμενο ιστορίας και πολιτισμού.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κάντε εγγραφή στο σεμινάριο!

Δείτε τα ενημερωτικά δελτία του SearchCulture.gr εδώ